X
تبلیغات
مبلمان و دکوراسیون - اموزش هنرهای خانگی

مبلمان و دکوراسیون

شمع چهل تیکه

وسایل لازم :

تکه های پارافین رنگی

-          فتیله

-          پارافین قالبی

 

 

 

مراحل انجام کار

1-      قالب را فتیله گذاری کنید .

2-      تکه های پارافین رنگب را درقالب بریزید .

3-      پارافین مذاب را در قالب بریزید و بگذارید کاملا سرد شود .

 

 

 

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 9:47 PM  توسط حسن کاظمی  | 

شمع پودری

اموزش شمع سازی

 

 

 

طریقه رنگ کردن پارافین پولکی و پودری

پارافین را در یک کیسه فریزر ریخته و به میزان لازم از رنگ های شب نما یا فلورسنت به ان اضافه کنید و مرتب کیسه را تکان دهید تا پارافین رنگ بگیرد .

وسایل لازم :

-پارافین پودری

-رنگ شب نما یا فلورسنت

مراحل انجام کار

1-پارافین پودری را به رنگ دلخواه در اورید و به صورت لایه لایه در ظرف مورد نظر بریزید .

2-یک قلاب یا یک میله فلزی را درون ظرف ،حاوی پارافین فرووبرده وبیرون اورید تا شکل دلخواه شما به وجود اید .

 

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 8:54 PM  توسط حسن کاظمی  | 

طریقه ساخت شمع  بستنی

 

 

 

وسایل لازم :

-پارافین

-فتیله

-رنگ مخصوص شمع (زرد،قهوه ای )

-خلال بادام و پسته

چتر تزیینی

-قاشق تزیینی

مراحل انجام کار:

1-پارافین مذاب را ان قدر هم بزنید تا به شکل خامه در بیاید .

2-پارافین را داخل ظرف بستنی خوری بریزید.

3-روی بستنی را پارافین مذاب قهوه ای رنگ (که کمی سرد شده باشد )بریزید.

4-شمع را فتیله گذاری کنید .

5- در پایان ،شمع را باچتر ،خلال بادام و پسته و قاشق تزیین کنید .

گالری عکس

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 8:30 PM  توسط حسن کاظمی  | 

طریقه ساخت انواع شمع های ساده

وسایل لازم :

-پارافین

-رنگ مخصوص شمع

-فتیله

-قالب در اشکال مختلف (قالب های یک تکه یا دو تکه )

مراحل انجام کار :

1-ابتدا قالب را فتیله گذاری کنید .

2-پارافین مذاب را به رنگ دلخواه در اورید و درون قالب بریزید و بگذارید کاملا سرد شود .(در قالب های یک تکه ،فتیله گذاری در پایان کار انجام میشود .)

3-شمع را از قالب جدا کنید .

گالری عکس

 

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 4:31 PM  توسط حسن کاظمی  | 

شمع انتوریوم

 

 

 

وسایل لازم :

-پارافین گل

-رنگ قرمز ،زرد

-فتیله

-ساقه ضخیم گل سازی

-نوار گاترین

-قالب انتوریم

 

 

 

مراحل انجام کار :

1-کف ظرف را با افشانه سیلیکون بپوشانید و پارافین قرمز رنگ را به صورت لایه تقریبا ضخیم کف ظرف بریزید و بگذارید کمی سرد شود .

2-قالب انتوریوم را روی پارافین قرار دهید و به وسیله چاقو دور تا دور ان ببرید .

3-تکه بریده شده را روی قالب انتوریوم بیندازید و با فشار دست ،شیارهای روی ان ایجاد کنید .

4- پارافین زرد رنگ را ان قدر بزنید تا سفت شود ،سپس تکه ای از ان رابرداشته و کف دست مالش دهید تا به صورت لوله دراید.

5-ساقه گل سازی رادر انتهای تخمک فرو برده بگذارید کاملا سرد شود .

6.انتهای ساقه را داغ کرده و در وسط گلبرگ فرو ببرید .

7-تکه ای پنبه در زیر گلبرگ قراردهید و به وسیله نوار گاترین ان را در جای خود ثابت کنید و عمل ساقه پیچی را تا پایین ساقه ادامه دهید .

8-درپایان ،شمع را فتیله گذاری کنید .

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 4:10 PM  توسط حسن کاظمی  | 

                                                                                                                                                   شمع های خیال انگیز ژله ای

ساخت شمع های زیبا و تزیین سفره های زیبا و تزیین سفره های میهمانی با انها کاری بسیار جالب است .در این جا ساخت شمع های ژله ای اموزش داده می شود .چهار کلید اساسی برای این که در ساخت شمع ژله ای موفق باشید ،وجود دارد .اول این که چگونه با ژل کارکنید ؛دوم چه نوع ظرفی انتخاب کنید ؛سوم نوع تزیین ؛و چهارم فتیله .

نکات مهم

توجه داشته باشید که ژل قابل اشتعال است و اگر اتش گرفت باید با ان مانند روغن عمل کنید .به این ترتیب که در ظرف را بگذارید تا از رسیدن اکسیژن به ان جلوگیری شود .هنگام کار کردن با ژل اگر دست شما سوخت ،فورا محل سوخته شده را با یخ مالش دهید .توجه داشته باشید که برای ذوب کردن ژل از ماکروویو استفاده نکنید .برای سرعت بخشیدن به ذوب ژل ،ان را به صورت تکه های کوچک در اورید .هنگام ذوب ،روی چشم ها محافظ قرار دهید .مرحله مایع یا جامد شدن ژل تدریجی است .هیچ وقت ژل را تا 220 درجه فار نهایت (110درجه سانتیگراد)حرارت ندهید ؛زیرا امکان اتش گرفتن ان وجود دارد .هنگام کار از دماسنج استفاده کنید .به طور معمول روی بسته های ژل درجه ذوب ان نوشته شده است .

وسایل لازم برای شمع سازی باژل

می توانید از اجاق گاز معمولی و یک قابلمه برای ذوب موم ژله ای استفاده کنید .به یک دماسنج گیره دار نیز احتیاج دارید .توجه کنید که پیش از ریختن ژل در ظرف مورد نظر ،ظرف را به مدت ده دقیقه در فری که با دمای 175درجه فارنهایت(80درجه سانتیگراد)گرم کرده اید ،قراردهید .

سرد کردن ژل

برای سرد کردن ژل،دو روش (سریع و اهسته )وجود دارد.در روش سریع،تشکیل حباب داخل شمع متوقف می شود .برای این عمل پس از ریختن ژل درون ظرف ،بایستی ظرف شمع را روی یک حوله اشپزخانه درون یخچال قرارداد.

در شیوه اهسته ،ظرف شمع را روی یک سطح صاف در بیرون از خانه در یک روز افتابی به مدت چند ساعت قرار می دهند .

شمع ژله ای رنگارنگ

وسایل لازم

-ظرف شیشه ای بلند با شکلی جالب

-یک قابلمه بزرگ

- سه قابلمه کوچک

-دما سنج گیره دار

- موم ژله ای شمع

- رنگ های ابی ،سبز و قرمز مخصوص ژل

- قاشق فلزی

- فتیله

قطره چکان بزرگ

روش ساخت

.قابلمه بزرگ راروی حرارت کم قرار دهیدوبه اندازه کافی ژل شفاف برای پرکردن ظرف شیشه ای،داخل ان بریزید وذوب کنید.سپس حدودیک پیمانه از ژلرادر هریک از سه قابلمه کوچک بریزید.از دماسنج استفاده کنید و مطمئن شوید که ژل زیاد داغ نشود.

2.ژل داخل سه قابلمه کوچک رارنگ بزنید .رنگ راهر بار کم کم اضافه کنید و ارام ارام باقاشق فلزی هم بزنید تا رنگ دلخواه به دست اید .

3.بقیه ژل شفاف رادوباره تا درجه حرارت نوشته شده روی بسته ژل،حرارت دهید وظرف شیشه ای راتا حدودیک سوم از ان را پرکنید وبگذارید تاسرد شود وخودش رامحکم بگیرید .

4.قابلمه های کوچک را گرم نگه دارید تا ژل داخل انها مایع باشد .

5.میله قطره چکان را بایکی ازژل های رنگی پر کنید وان را تاحدود دوونیم سانتی متر درژلشفاف سفت شده داخل ظرف فشار دهید .قطره چکان را مایل نگه دارید ودرنقطه ای کمی فشار دهید تا کمی ژل ازان بیرون اید .سپس خیلی اهسته لوله را بردارید ودر ناحیه دیگر فشاردهید تا ژل رنگی از ان خارج شود .

6.مرحله پنج رابا رنگ های دیگر تکرار کنید و شکل های کروی شناوری در ناحیه ژل شفاف به وسیله قطره چکان به وجود اورید .

7.بقیه ژل شفاف رادر ظرف بریزید و بگذارید تا سفت شود .

8.مرحله پنج وشش راتکرار کنید ولایه ژل شفاف قسمت بالارا تزیین کنید .

9.وقتی لایه بالایی تقریبا سرد شد ،فتیله را قرار دهید .

درجه حرارت تبدیل ژل جامد به مایع :180تا220درجه فارنهایت (82 تا 104درجه سانتیگراد)

درجه حرارت ریزش ژل:190تا 205درجه فارنهایت(88تا 96 درجه سانتیگراد)

منبع:دنیای هنر شمع سازی-ترجمه اکرم ذاکری –تهران –انتشارات بین المللی حافظ –چاپ اول،1381

 

 

 

 

+ نوشته شده در  جمعه 1390/11/21ساعت 9:59 AM  توسط حسن کاظمی  | 

شمع های تزیینی با قالب شیرینی

اموزش شمع سازی (قسمت هشتم)

 

 

 

وسایل لازم:

-پارافین گل

-رنگ مخصوص شمع

-فتیله

-روبان

-دکمه تزیینی

-گلدان سفالی کوچک

-سیخ کباب چوبی

-اسفنج

-قالب شیرینی در طرحهای مختلف

 

 

 

مراحل انجام کار:

 

 

1-کف یک ظرف مسطح را با افشانه سیلیکون بپوشانید .سپس پارافین مذاب را به قطر 3سانتی متر در ظرف بریزید و بگذارید کمی سرد شود و سپس به وسیله قالب شیرینی قالب بزنید.

2-دکمه های تزیینی را در مرکز شمع قرار دهید.

3-سیخ کباب را از سمت نوک تیز ان در انتهای شمع فروببرید به طوری که حالت اصلی خود را از دست ندهد و بگذارید کاملا سرد شود .

4-شمع را فتیله گذاری کنید .

5-اسفنج را درون گلدان بگذارید و ساقه شمع را درون اسفنج فرو برید .

6-روی اسفنج را با پارافین مذاب پر کنید .

7-روبان های تزیینی را به ساقه گل وصل کنید .

+ نوشته شده در  پنجشنبه 1390/11/20ساعت 11:56 PM  توسط حسن کاظمی  | 

شمع کوبیسم

اموزش شمع سازی(قسمت سوم)

 

 

وسایل لازم:

-پارافین گل

-رنگ مخصوص شمع

-چاقوبا تیغ موکت بری

-فتیله

 

 

 

مراحل انجام کار

1-کف دو ظرف مسطح را به اسپری سیلیکون اغشته کرده ،پارافین مذاب را به صورت یک لایه نازک در ظرف بریزیدو بگذارید تا کمی سرد شود .سپس به وسیله چاقو لایه ها را از ظرف جداکنید وروی هم قراردهید .

2-لایه ها را به ارامی لوله کنید .اگر پارافین سرد شده بود و به راحتی لوله نشد می توانید به وسیله سشوار ان را کمی گرم کنید .

 

 

3-به وسیله یک چاقوی تیز،پارافین لوله شده را به قطعاتی به ضخامت 2 میلی متر برش دهید.در صورت تمایل ،می توانید برش ها را به صورت افقی ،مورب و یا عمودی تغییر دهید.

4-قطعات بریده شده را کف قالب طوری بچسبانید که بین انها هیچ منفذی وجود نداشته باشد سپس داخل قالب را با پارافین مذاب پر کرده و بگذارید تا خنک شود .بعد از سرد شدن از قالب جدا کنید .

 

 

 

نکته :

1-در صورت تمایل ،می توانید از سه یا چهار رنگ متفاوت یا فقط از یک رنگ استفاده کنید .

2-قطر قالب باید به اندازه ای باشد که به راحتی بتوانید تکه های بریده شده را درون قالب بچسبانید .

                                    

 

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه 1390/11/20ساعت 11:4 PM  توسط حسن کاظمی  | 

اموزش شمع سازی(قسمت اول)

 

 

 

لوازم مورد نیاز شمع سازی:

1-پارافین                                                                          12-رنگ پودری مخصوص پارچه

2-اسید استئارین                                                             13-قلاب یا میله بلند

3-فتیله                                                                          14-براکس

4-قالب                                                                          15-عطر شمع

5-رنگ مخصوص شمع سازی                                        16-طلق مخصوص نگه دارنده فتیله

6-ظرف مخصوص ذوب کردن پارافین                               17-سیر خرد کن

7-تیغ موکت بری یا چاقو                                                18-قلم مو

8-ورق موم                                                                  19-پودر صدفی (طلایی یا نقره ای )

9-چسب کاغذی                                                           20-چشم متحرک

10-افشانه سیلیکون                                                   21-روبان

11-گلیسیرین                                                             22- وسایل تزیینی

 

 

 

اصول کلی شمع سازی

1-پارافین

ماده اصلی شمع سازی پارافین است که ماده ای است سفید و نیمه شفاف که از روغن های سنگین نفت به دست می اید و در شکل های قالبی ،پولکی ،پودری،کریستال ،گل، مایع ،ژله ای و ...در بازار موجود می باشد .

2-اسید استئارین

ماده ای است بی رنگ ،بی بو . بی طعم که در اکثر چربی ها موجود است .کریستال های ان به شکل ورقه ورقه اند که در الکل و اتر داغ حل می شود وبرای ساختن شمع و صابون بکار می رود .استئارین باعث استقامت شمع شده و موجب می شود که شمع  

دیرتر اب شود .در ضمن باعث می شود که شمع پس از خشک شدن کمی کوچکتر شده به راحتی از فالب خارج شود .ضمنا حلال خوبی برای رنگ به شمار می رود وباعث شفاف شدن ان می شود .اگر مقدار استئارین بیشتر از حد معمول باشد ،شمع،حالت صابونی به خود می گیرد .

3-رنگ

از رنگ مخصوص شمع سازی استفاده می شود که در رنگ های گوناگون وجود دارد .همیشه از رنگ به مقدار کم استفاده کنید زیرا اگر رنگ زیاد به کار ببرید شمع شما خوب نمی سوزد .

4-قالب

قالب ها انواع و اقسام گوناگونی دارند و جنس انها اغلب فلزی ،پلاستیکی و شیشه ای است .بهترین نوع قالب برای شمع سازی قالب های شیشه ای هستند .شمع هایی که توسط قالب های شیشه ای ساخته می شوند صاف ،صیقلیو شفاف هستند به شرطی که با احتیاط با این قالب ها کار کنید .در ضمن ،شما می توانید از ظروف و لوازمی که در منزل موجود است ،مانند انواع لیوان ها ،شکلات خوری ها و ...به جای قالب استفاده کنید .

5-فتیله

جنس فتیله معمولا کتان است که در اندازه ها و ضخامت های گوناگون وجود دارد .اندازه فتیله بستگی به قطر شمع دارد و با نازک و یا کلفت شدن ضخامت شمع ،اندازه فتیله نیز تغییر می کند .طریقه اماده کردن فتیله ،به این ترتیب است که فتیله را 5دقیقه در پارافین ذوب شده قرارداده ،سپس فتیله را از ظرف خارج کرده و به صورت صاف روی یک کاغذ روغنی یا یک ظرف مسطح بگذارید تا خشک شود .

6-ظرف مخصوص ذوب کردن شمع

برای ذوب کردن پارافین می توانید از 2 قابلمه که یکی کوچک تر از دیگری باشد استفاده کنید ،به این ترتیب که در قابلمه بزرگتر مقداری اب بریزید ،سپس قابلمه کوچکتر را داخل ان بگذارید بعد پارافین را داخل ان بریزید و قابلمه بزرگتر را روی حرارت قرار دهید . سپس صبر کنید تا پارافین ذوب شود .

 

 

 

7- تیغ موکت بری یا چاقو

برای جدا کردن زایده های شمع و نیز برای برش دادن شمع هایی که بدون قالب تهیه می شوند ،مثل شمع ماکارونی ،شمع  کوبیسم و غیره از تیغ موکت بری یا چاقو استفاده کنید .

افشانه سیلیکون

از وسایل مورد نیاز شمع سازی است که باعث می شود شمع به راحتی از قالب جدا شود .در صورت دسترسی نداشتن به اسپری سیلیکون می توانید از مقداری روغن مایع استفاده کنید .

9-چسب کاغذی

از چسب کاغذی برای ثابت نگه داشتن فتیله در ته قالب و پوشاندن درزهای احتمالی قالب استفاده می شود تا پارافین ذوب شده از منافذ قالب بیرون نریزد .

10 –قلاب یا میله بلند

از قالب یا میله برای نگه داشتن سر فتیله بر روی قالب استفاده می شود ؛به این صورت که سر فتیله را به قلاب گره زده و روی قالب می گذاریم .

11-رنگ های شب نما یا فلورسنت

این رنگ ها به صورت پودر در بازار موجود بوده و در شمع های پودری ،پولکی و بعضی از انواع کوبیسم مورد استفاده است .

12-براکس

برای نسوز کردن فتیله بخ کار می رود .به این ترتیب که 1 استکان اب جوش را با 1قاشق چای خوری براکس و 1قاشق چای خوری نمک مخلوط کرده و می گذاریم 5 دقیقه بجوشد .سپس فتیله را صاف روی یک سطح صاف قرار می دهیم تا خشک شود .

طریق دیگر ،استفاده از موم عسل است ؛به این ترتیب که موم را روی بخاز ذوب کرده ،فتیله را 5 دقیقه در ان قرار می دهیم و سپس به طریق بالا ان را خشک می کنیم .

13- عطر شمع

برای خوشبو بودن شمع در هنگام سوختن به کار می رود .عطر شمع را هنگامی که می خواهید پارافین ذوب شده را در قالب بریزید به ان اضافه می کنید .عطر شمع د رانواع گوناگون وجود دارد،مثل عطرهای مایع ،عطرهای طبیعی و موم ها ی جامد معطر که به صورت اماده در بازار به فروش می رسد .

ترکیب و ساخت رنگ ها

رنگ های اصلی :ابی –قرمز –زرد

ترکیب رنگها

1-نارنجی +زرد =خردلی                                                                                                                                                                                           9- سفید +ابی تیره =ابی روشن

2- ابی +قرمز =بنفش                                                                                                                                                                                            10- سیاه +قرمز =قرمز تیره

3- سیاه +نارنجی =قهوه ای                                                                                                                                                                                            11-سفید +زرد تیره=زرد روشن

4- زرد +قرمز =نارنجی                                                                                                                                                                                            12-سیاه +ابی =ابی تیره

5- سیاه +سفید =خاکستری                                                                                                                                                                                            13- قرمز +صورتی سیر =زرشکی

 

6- ابی +زرد =سبز                                                                                                            14- قرمز +بنفش = بنفش مایل به صورتی

7- سیاه +زرد =قهوه ای مایل به سبز                                                                                      15-زرد +سفید =لیمویی

8-سفید +قرمز =صورتی

رنگ های روشن

رنگ اصلی +سفید

رنگ های تیره

رنگ اصلی +سیاه

+ نوشته شده در  سه شنبه 1390/11/18ساعت 12:32 PM  توسط حسن کاظمی  | 

استفاده از شمع برای اذین میهمانی ها

 

چگونه از شمع برای اذین میهمانی خانگی استفاده کنیم

 

 

سرما فرارسیده ودر میهمانی های شب های سرد زمستان می توانیم از وسایل گوناگون برای گرم کردن خانه استفاده کنیم.اما بهتر است از وسایل جانبی که شاید نور وگرمای کمی دارند برای زینت بیشتر خانه استفاده کنیم .یکی از این وسایل شمع است .زیبایی شمع در گوشه ای از اتاق ،میز شام و ...باعث اذین میهمانی شما می گردد،همچنین نگاه کردن به ان احساس گرمایی دلپذیر وروشنایی دلچسبی را به بیننده منتقل می کند .

 

 

 

فانوس های شمعی

با روش ساده ای می توان شمع ها را در کنار تختخواب و شومینه قرارداد یا انها را بررروی شاخه ای از درخت و ...اویزان کرد تا جا شمعی حالت اویز و معلق در هوا را داشته باشد .با این روش ،اویختن شمع در بیرون از خانه ،در تراس ،حیاط ....وحتی در معرض وزش نسیم هم مانعی ندارد چون دیواره های جاشمعی به شکل فانوس ان را در مقابل وزش باد و نسیم محافظت می کند .برای ساخت این فانوس ها ی گوچک از یک شیشه مربا که کمی بزرگتر از اندازه شمع باشد استفاده کنید.

یک طرف دهانه شیشه را سوراخ کنید ،سیم مفتول را از ان عبور دهید و دور تا دور دهانه شیشه بپیچانید .دقیقا نقطه مقابل ان را سوراخ کنید و سین را از ان عبور دهید تا سیم از دو طرف حالت دسته را پیدا کند .بدین ترتیب می توانید به کمک مفتول ،فانوس کوچک شیشه ای را به هر نقطه دلخواه اویزان کنید .

برای زیباتر شدن فانوس ها می توانید مقداری ماسه یا سنگ در کف شیشه بریزید و شمع را روی ان قرار دهید یا برای تزئین روی دیواره فانوس از برگ های خشک ،شاخه گندم و ...استفاده کنید .

 

 

 

شمع در کنار اینه

برای سرو نوشیدنی در گوشه ای از اتاق روی یک میز کوچک ،در کنار اینه یک دسته شمع را قرار دهید .با این روش علاوه براین که در روی میز شام و در بیرون ظروف غذا شمع زیبایی را قرارداده ایم بلکه در گوشه و کنار اتاق ،با قرار دادن شمع ها در جلوی اینه ،با بازتاب نور شمع در اینه ،زیبایی اتاق را چندین برابر کرده و دور تا دور اتاق را با شعله های زیبا ی شمع ،اذین کرده ایم .

 

 

 

سرو غذا در کنار شمع های زیبا

در مرکز میز روی یک خط مشخص صفی از شمع های زیبا بسازید تا دقیقا در بین دو صندلی رو به روی هم یک شمع قراربگیرد .با این روش فقط در وسط میز ردیفی از شمع ها بچینید .البته بهتر است از شمع های کوتاه استفاده کنید تا به راحتی به هر نقطه میز دسترسی داشته باشید .شمع های بسیار بلند مانع دسترسی به ظروف غذا و حتی مزاحم گفتگوی شما با همنشینان تان می شود .اگر از شمع های بلند استفاده می کنید بیشتر سعی کنید در میزهای گرد و بیضی و دقیقا در وسط میز و در محلی که درست و پاگیر نباشد ،قرارگیرند .مثلا شمع ها را در کنار ظرف نان ،یا در کنار سبد گل ،در مرکز میز قراردهید .

 

 

 

فانوس لانه گنجشکی

چون عملا استفاده از یک لانه گنجشک و ...در ساخت این فانوس امکان ندارد ،با استفاده از امکانات دیگر حالت گودی و سطحی فرو رفته به شکل لانه گنجشک می سازیم .مثلا از یک بشقاب گود سفالی یاسرامیکی به عنوان لانه و یک اویز مفتولی برای اویختن بشقاب استفاده می کنیم .کف بشقاب با خرده سنگ های تزیینی پر شده است و با مقدار کمی اب که داخل بشقاب ریخته شده ،شمع ها حالت شناور پیدا کرده اند .از یک بست اماده سیمی برای اویختن بشقاب استفاده شده است که البته شما می توانید با همان روش قبلی با ایجاد 3یا 4 سوراخ در اطراف وبا عبور سیم مفتول و ساخت چند دسته در اطراف ان ،بشقاب را به اسانی به هر نقطه دلخواه بیاویزید .

                                                                                                                                                                                                                                                             ماهنامه پیوند

+ نوشته شده در  سه شنبه 1390/11/18ساعت 11:9 AM  توسط حسن کاظمی  |